Оның айтуынша, жаңа стандарт ғылыми зерттеулер мен халықаралық ұсынымдарға сүйене отырып әзірленген.
Жаңа ереже еліміздің барлық білім беру ұйымдарында қолданысқа енеді және тек балалардың денсаулығын жақсартуға ғана емес, сонымен қатар келесі бағыттарда ұзақ мерзімді әлеуметтік-экономикалық тиімділік береді:
-
оқу үлгерімін арттыру,
-
зейінділікті күшейту,
-
созылмалы аурулар қаупін азайту,
-
дұрыс тамақтану мәдениетін ерте жастан қалыптастыру.
Стандартқа сәйкес, мектеп асханаларында тұз, қант және өңделген тағамдардың мөлшері азайып, көкөністер, жемістер, дәнді дақылдар, ақуыздар және сүт өнімдерінің үлесі арттырылады.